Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Ζάχος Χατζηνικολής : Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ , ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ , ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΕΛΙΔΑ .


Η παρακάτω ανάρτηση έγινε από το Ζάχο Χατζηνικολή στο προσωπικό του λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα «facebook» επικοινωνώντας με τους απλούς πολίτες αναφορικά με τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές στο Δήμο Καρύστου.

 

Φίλες και Φίλοι

Λίγες ημέρες προ των δημοτικών εκλογών και επικοινωνώντας μαζί σας , θέλω , ως δημότης , να εκφράσω τις απόψεις μου :

1/Πιστεύω ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ , ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ , ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΕΛΙΔΑ .

Να αλλάξουν ΟΛΑ και ΠΑΝΤΟΥ .

2/ Να επανέλθει η απόλυτη διαφάνεια στον Δήμο .

3/ Οι κάθε είδους δωρεές να εισάγονται προς αποδοχή ( η μη ) στο Δημοτικό Συμβούλιο και από την αποδοχή να διαχειρίζονται , πλέον, με τους κανόνες των ΟΤΑ

4/ Να επανέλθει ο ετήσιος δημόσιος απολογισμός από τον Δήμαρχο.

5/ Τα Δημοτικά Συμβούλια , αλλά και τα Κοινοτικά Συμβούλια να γίνονται αποκλειστικά δια ζώσης και να μεταδίδονται απευθείας διαδικτυακά, όπως σε όλη την Ελλάδα εδώ και χρόνια γίνεται . Όσοι δεν μπορούν να συμμετέχουν , πολύ κακώς έθεσαν εκ νέου υποψηφιότητα , δείχνοντας και ασέβεια στους δημότες .

6/ Να λειτουργεί με ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥΣ η αρμόδια αρχή παραλαβής έργων και υλικών και των πληρωμών αυτών και με τον ίδιο τρόπο και έλεγχο , όπως κάνομε για τις ιδιωτικές ανάλογες υποθέσεις μας .

7/ Ο Δήμαρχος και οι εκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι να βρίσκονται στην πλευρά των συμφερόντων των δημοτών και όχι των κάθε λογής επιχειρηματιών σε στεριά και θάλασσα , οι οποίοι επιχειρηματίες πρέπει – σε ένα φυσιολογικό Δήμο -να δρουν με όρους και όχι ανεξέλεγκτα και όπως και όπου θέλουν , σαν να είναι η διοίκηση του Δήμου μας .

8/ Δεν απαιτήσαμε και επομένως δεν πετύχαμε ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ή την ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΙΩΣΗ από την χρέωση της ΔΕΗ , διότι δεν το απαιτήσαμε ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ Η ΗΔΗ ΤΟΤΕ ΑΔΕΙΟΤΟΥΜΕΝΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΣΒΟΛΗ .

Τώρα που ήδη έκαναν όλοι ( Κυβερνήσεις , επιχειρηματίες ) εντελώς ανενόχλητοι την δουλειά τους , είναι μεν πιο δύσκολο , αλλά μπορούμε να το πετύχουμε ,πλην όμως με πολύ έντονο , δυναμικό και ακραίο αγώνα και όχι με επιστολές και παρακάλια κ.λ.π . Πάντα αναφερόμαστε μόνον στα ήδη λειτουργούντα , διότι δεν πρέπει να επιτρέψομε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ .

Οι δημότες δεν χρωστάμε σε κανέναν , αυτοί μας χρωστάνε πάρα πολλά .

9/ Νομίζω ότι εάν παραμείνει για άλλη μία 5ετία η ίδια σύνθεση της Δημοτικής Αρχής, δεν θα μείνει ούτε ένα στρέμμα σε στεριά και θάλασσα , όπως βρίσκεται και το βλέπομε σήμερα .Πρέπει να προστατευτεί ,έστω και την ΥΣΤΑΤΗ – ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ στιγμή , η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ του Δήμου μας .

10/ Οι επαγγελματίες του Δήμου μας να μην γίνονται ΟΜΗΡΟΙ , ούτε αντικείμενο εκμετάλλευσης , για να εισπράττουν όσα τους οφείλονται και δικαιούνται από τον Δήμο , διότι τα χρήματα είναι των δημοτών , όχι των ιδιωτών .

11/ Τέλος και όσον αφορά τις Κοινότητες και τα Τοπικά Συμβούλια , όσοι κάτοικοι των Κοινοτήτων θέλουν να λάβουν για την Κοινότητα τους τα ποσά που δικαιούνται από τα αντισταθμιστικά ΑΠΕ , ας μην ανανεώσουν την θητεία των Προέδρων και των Κοινοτικών Συμβουλίων οι οποίοι δεν τα ζήτησαν επι εννέα ή πέντε χρόνια , διότι ,προφανώς δεν θα τα απαιτήσουν ούτε στο μέλλον .

ΚΑΡΥΣΤΟΣ 4-9-2023

ΜΕ ΤΙΜΗ

ΖΑΧΟΣ ΔΗΜ.ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΗΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...