Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Πως φαίνονται οι ανεμογεννήτριες στη Κάρυστο – και από Λιβαδάκι, Λυκόρεμα – Υποσταθμός στον Ευαγγελισμό Καφηρέα & η Προσφυγή των 2κτηνοτρόφων στο ΣτΕ


Πως φαίνονται οι ανεμογεννήτριες στη Κάρυστο – και από Λιβαδάκι, Λυκόρεμα – Υποσταθμός στον Ευαγγελισμό Καφηρέα & η Προσφυγή των 2κτηνοτρόφων στο ΣτΕ
Απεικόνιση από ιστότοπο που δείχνει από πια σημεία της περιοχής θα είναι ορατές οι ανεμογεννήτριες νοτιοδυτικά του κόλπου της Καρύστου (Λιβαδάκι) και στο Λυκόρεμα Μαρμαρίου.
Από το 2017 οι ανεμογεννήτριες ορατές από την πόλη της Καρύστου, πάνω από την Μεκουνίδα (προς Ρούκλια) και στον Αετό από το 2020. Τα αιολικά πάρκα 7 χρόνια τώρα περικυκλώνουν την Κάρυστο και δεν άνοιξε ρουθούνι.
Παπαγαλίζεται ότι στα χωριά του Καφηρέα οι κάτοικοι τις δέχθηκαν (κάποιοι ιδιοκτήτες), όμως και στην Κάρυστο δεν υπήρξε η ανάλογη αντίδραση.
Όχι άλλα αιολικά φώναζε κάποιος πέρσι στο Υπουργείο και μετά πήγε στα Τρίκαλα. Όχι άλλα αιολικά είπαν κάποιοι στη Κάρυστο και μετά γεμίζουν με πελάτες (ανεμογεννητριών) τα μαγαζιά τους (καφέ-εστίαση) και νοικιάζουν τα σπίτια τους σε αυτούς. Όχι άλλα αιολικά, φώναξαν και άλλοι, όμως ποτέ δεν έκαναν μια προσφυγή ή ένα εξώδικο κατά των ανεμογεννητριών.
Όχι άλλα αιολικά, θα δούμε και σε προφίλ, στο Καφηρέα, στο χωριό Ευαγγελισμός που δίνεται προσπάθεια από κατοίκους να ακυρωθεί η οικοδομική άδεια του Υποσταθμού ηλ. ρεύματος στον Ευαγγελισμό -μεταξύ άλλων να μην είναι ο καρκίνος δίπλα στα σπίτια τους-
Δύο κτηνοτρόφοι σε συμπαιγνία και χωρίς να είναι καν από τον Ευαγγελισμό (καθώς ο ένας από το Κόμητο και άλλος από τα Αντιά) έκαναν «εικονική προσφυγή» στο ΣτΕ για το ίδιο θέμα (κίνηση αντίπραξης) για να «μπλοκάρει» η όλη διαδικασία και να αναμένει το διοικητικό εφετείο την απόφαση του ΣτΕ σε αυτή τη ψεύτικη προσφυγή. Οι δυο κτηνοτρόφοι ουδεμίας σχέση έχουν με αντιαιολικό κίνημα αλλά τουναντίον η μέριμνα τους είναι τι χρήματα θα λάβουν από τυχόν εκμισθώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...