Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

Η μορφή του Αγίου Νεκταρίου είναι συνδεδεμένη με το Νησί της Εύβοιας

Η μορφή του Αγίου Νεκταρίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το Νησί της Εύβοιας και ιδιαίτερα με την επαρχία της Καρυστίας, καθότι ειχε διατελέσει Ιεροκήρυκας και περιόδευσε στα μερη, πόλεις και χωριά της περιοχής κατά τα τέλη του 19ου αιώνα.
Πρόκειται για τις αγιότερες μορφες των νεότερων χρόνων της Ορθοδοξίας και που ταυτίστηκε με την Καρυστία, την πόλη των Αθηνών, Πειραιά και το νησί της Αίγινας καθώς τόσο ως διευθυντής της Ριζαρειου σχολής άφησε μια σπουδαία παρακαταθήκη και μετέπειτα που ειχε εγκατασταθεί στην Αίγινα στο Μοναστήρι που ειχε ιδρύσει, πλήθος κόσμου απο τα μερη των Αθηνών μετέβαινε σε εκείνον για να τον συμβουλευτούν, εξομολογηθούν ή να ζητήσουν την βοήθεια του.
Προς το τέλος της ζωής του ασθένησε για δυο μήνες και μεταφέρθηκε στο Αρεταίειο Νοσοκομείο κατά την νύχτα τις 8 Νοεμβρίου 1920 πέρασε στην αιωνιότητα, λέγεται οτι την στιγμή της κοίμησης του σταμάτησαν οι δείκτες των ρολογιών του νοσοκομείου και παράλληλα ενας παράλυτος , μόλις άγγιξε αυτόν η φανέλα του αγίου θεραπεύτηκε.
Ο Άγιος Νεκτάριος ηταν ο πιο συκοφαντημένος άγιος , όμως παρόλο που ουτε 100 χρόνια είχαν παρέλθει απο την κοίμηση του, πλήθος εκκλησιών είχαν κτιστεί προς τιμήν του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...