Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010

Δωρεάν αεροφωτογραφίες όλης της χώρας από το Κτηματολόγιο

Δωρεάν πρόσβαση σε αεροφωτογραφίες όλης της χώρας, μέσω ηλεκτρονικής υπηρεσίας της Κτηματολόγιο Α.Ε., προσφέρει στους πολίτες το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Στη σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται στο ευρύ κοινό μια τέτοιας έκτασης διαδικτυακή υπηρεσία, η οποία δίνει τη δυνατότητα περιήγησης σε χαρτογραφικό υλικό όλης της χώρας, προσβάσιμη από όλους τους πολίτες.


Κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να βλέπει φωτογραφίες, που είναι αποτέλεσμα λήψεων από αεροπλάνο ή δορυφόρο, σε πολύ υψηλή ανάλυση, στο http://gis.ktimanet.gr/wms/ktbasemap/default.aspx
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, η υπηρεσία αυτή δεν περιλαμβάνει "ορισμένες παραμεθόριες περιοχές, καθώς και ορισμένες διαβαθμισμένες εγκαταστάσεις, για τις οποίες ισχύουν περιορισμοί και απαγορεύσεις από τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες της χώρας".

Η χωρική ανάλυση των εικόνων είναι 20 εκατοστά για τις αστικές περιοχές και 50 εκατοστά για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Οι φωτογραφίες αυτές προέκυψαν από φωτοληψίες της περιόδου 2007-2009 και αποτελούν το πλέον πρόσφατα ενημερωμένο χαρτογραφικό υλικό, με τη μεγαλύτερη δυνατή ανάλυση, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του υπουργείου.

Η προσπάθεια εντάσσεται σε ένα ευρύτερο έργο, το οποίο η Κτηματολόγιο Α.Ε. υλοποίησε στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος "Κοινωνία της Πληροφορίας" του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

Η ηλεκτρονική υπηρεσία βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο και αναμένεται σύντομα η αναβάθμισή της με επιπλέον δεδομένα και λειτουργίες. Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: gis-services@ktimatologio.gr

από τη σελίδα http://www.newstime.gr
πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...