Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Το ναυάγιο ενός πλοίου στο Καφηρέα στα μέσα της δεκαετίας του 80’

Καφηρέας , η θαλάσσια περιοχή όπου η φήμη της, οφείλεται στα διάφορα ναυάγια που συνέβησαν εκεί σε διάφορες ιστορικές περιόδους. Ναυάγια που συνέβησαν ακόμα και  κατά τη διάρκεια επίσης του 20ου αιώνα, όπως ενός πλοίου που βυθίστηκε εκεί πριν περίπου 25 χρόνια.



Πρόκειται για το ναυάγιο ενός  φορτηγού πλοίου, έμφορτο με σιτάρι και το οποίοι περιέπλεε στο στενό του Καφηρέα, λόγω όμως των δυσμενών καιρικών συνθηκών  είχε ως αποτέλεσμα να προσεγγίσει κοντά στις βραχώδεις ακτές του χωριού Ευαγγελισμός-ίσως και για να ήταν πιο εύκολη η αποβίβαση του πληρώματος;-
Τόσο όμως η δυνατή θαλασσοταραχή αλλά και η μετακίνηση του φορτίου είχε ως αποτέλεσμα  την αναστροφή του πλοίου και να επιπλέει έτσι για αρκετές ώρες. Οι κάτοικοι τότε είχαν σπεύσει κοντά στις ακτές όπου είχε συμβεί το ναυάγιο ενώ ακόμα ελικόπτερο πραγματοποιούσε επιχείρηση διάσωσης, το ναυάγιο είχε ως αποτέλεσμα ένας ναύτης να χάσει τη ζωή του.
Το ναυάγιο του πλοίου συνέβη κοντά στις ανατολικές ακτές του χωριού Ευαγγελισμός (ή Δράμεσι), στα μέσα της δεκαετίας του 80’. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...