Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Ανακοίνωση της Λαϊκής συσπείρωσης Στ. Ελλάδας που αφορά τις μεταφορές Μαθητών

Ανακοίνωση  εξέδωσαν τα μέλη της Λαϊκής συσπείρωσης Στερεάς Ελλάδας, Χρονάς Τάσος, Γκικόπουλος Γιώργος και Ντούρου Σοφία ΧΡΟΝΑΣ  και η οποία αφορά την ασφαλή μεταφορά μαθητών.
Λαμία, 2/5/2011.
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Παρακολουθούμε  με προσοχή το θέμα της ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών, που σε κάθε περίπτωση είναι ευθύνη και  υποχρέωση της πολιτείας.
Μας αγανακτεί  ιδιαίτερα η ύπαρξη εκκρεμοτήτων που καταλήγουν στην δημιουργία προβλημάτων  και αβεβαιότητας ακόμη και στην διαδικασία μεταφοράς των μαθητών, σε ένα σύστημα εκπαίδευσης που  οδηγείται με ταχείς ρυθμούς στην εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση. 

Ξεκαθαρίζουμε πως είναι απαράδεκτη η καθυστέρηση της αποστολής των πιστώσεων από την κυβέρνηση και δεν δεχόμαστε καμιά δικαιολογία για το ότι ήταν απλήρωτη η μεταφορά των μαθητών, σε όλους τους νομούς από πέρυσι. Αυτό δείχνει την υποτίμηση των εκπαιδευτικών αναγκών που χαρακτηρίζει τις πολιτικές  του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ 
Απαράδεκτη  θεωρούμε και την στάση που  τήρησαν οι νομαρχίες και η  Περιφέρεια μέχρι σήμερα, αφού έκαναν ότι κάνουν για όλες τις ανάγκες του λαού….. Περίμεναν, απλά, να τους σταλούν πιστώσεις… Έκαναν βέβαια κάποια τηλεφωνήματα αλλά δεν είχαν καμιά διεκδίκηση στο μυαλό τους… 

Στεκόμαστε  ιδιαίτερα στην στάση των ΚΤΕΛ, που είναι Ανώνυμες εταιρείες  ιδιωτικών συμφερόντων και επιδοτούνται από το δημόσιο ταμείο, προκειμένου  να εξασφαλίσουν τάχα την βιωσιμότητα τους. Ενώ στην πράξη έτσι αυξάνουν τα κέρδη τους.
Ζητάμε  να συνδυάσουν τις ανάγκες μετακίνησης  των μαθητών με την επιδότηση  των συγκοινωνιών που προβλέπονται από τον νόμο με τον καλύτερο και  συμφερότερο τρόπο για το δημόσιο.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η συγκοινωνία είναι λαϊκό αγαθό που δεν μπορεί να βρίσκεται στα χέρια των ιδιωτών και της κερδοσκοπίας τους. 

Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε πως δεν πρέπει να ξαναεμφανιστεί το ίδιο φαινόμενο στην μεταφορά των μαθητών.
Οι Δήμοι πρέπει να δουν έγκαιρα αυτή την αρμοδιότητα, που τους μεταβιβάζεται. Οφείλουν να μελετήσουν και να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα.

ΧΡΟΝΑΣ  ΤΑΣΟΣ   ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ   ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ.

Η επιστολή εστάλη από τον συνδυασμό  Λαϊκή συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...