Κυριακή, 29 Μαΐου 2011

Η γενιά του facebook:Εμπνευστές του σημερινού πανευρωπαϊκού ραντεβού

Ηταν από τους πρώτους που "άκουσαν" τον σφυγμό των αγανακτισμένων στις πλατείες της Ισπανίας. Εκείνοι που σκέφτηκαν πως και η αγανάκτηση των Ελλήνων μπορεί να εκφραστεί με συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα.


Το γκρουπ "Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα" δημιουργήθηκε από δύο 17χρονα παιδιά, όμως στην πορεία λύγισαν, καθώς δεν μπορούσαν να αντέξουν το μέγεθος της ανταπόκρισης των χρηστών του facebook. Τη σκυτάλη πήραν οι... μεγαλύτεροι, Αγγελος Βελέντζας και Χάρης Μουρίκης, που ήταν από τους πρώτους διαχειριστές του. Οι δυο τους, μαζί με κάποιους ακόμα, ήταν και οι εμπνευστές του πανευρωπαϊκού ραντεβού των "αγανακτισμένων", που πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα ταυτόχρονα στις ευρωπαϊκές πόλεις.

"Στο πρότυπο των Ισπανών αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα γκρουπ για να προσκαλέσουμε τον κόσμο σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας για να εκφραστούμε. Χωρίς πανό με συνδικαλιστικά συνθήματα, χωρίς καπέλωμα από κόμματα, χωρίς πρόθεση για βία", λέει στο "Εθνος της Κυριακής" ο Αγγελος Βελέντζας.

Στο ίδιο πλαίσιο, οι δυο ακτιβιστές συνειδητοποίησαν την ανάγκη να οργανωθεί κάτι ακόμη πιο μαζικό. "Μας μιλούν για την Ενωμένη Ευρώπη! Ε, εμείς με τη σημερινή συγκέντρωση που γίνεται σε Αθήνα, Παρίσι, Λονδίνο, Μαδρίτη και αλλού, με ταυτόχρονες συναντήσεις στις 6 το απόγευμα, θέλουμε να δείξουμε πως εμείς μπορούμε καλύτερα να αδελφωνόμαστε ως λαοί!", εξηγεί ο Αγγελος.
Εμπνευστές του σημερινού πανευρωπαϊκού ραντεβού

"Πιστεύουμε ότι πολιτικά θα βγει κάτι. Οτι θα εμφανιστούν κάποιοι που θα δεσμευτούν σε ορισμένα πράγματα, ότι θα φοβηθούν αυτοί που υπάρχουν ήδη. Οι περισσότεροι δεν ανήκουν σε κάποιο κόμμα, κάποιοι ανήκουν... Αλλά όλοι θέλουν να εκφράσουν την αγανάκτησή τους: δεν πάει άλλο!", καταλήγει ο Χάρης.

απόσπασμα από  http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...