Σάββατο, 4 Ιουνίου 2011

Παρέμβαση της Β2 Νομαρχιακής ΟΝΝΕΔ για το θέμα των παράνομων μεταναστών και της αξιοποίησης του παλαιού αεροδρομίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρέμβαση της Β2 Νομαρχιακής  ΟΝΝΕΔ για το θέμα των παράνομων  μεταναστών και της  αξιοποίησης του  παλαιού αεροδρομίου
Αθήνα ,3 Ιουνίου
                                                                                                      
Μετά τις  εξαγγελίες της κυβέρνησης δια στόματος του Υπουργού  Προστασίας του  Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, όσον αφορά  στην εγκαθίδρυση κέντρου πρώτης υποδοχής και κράτησης  παράνομων μεταναστών σε κτίρια που βρίσκονται στο χώρο του παλαιού αεροδρομίου του Ελληνικού, η Β2 Νομαρχιακή ΟΝΝΕΔ εκφράζει τον προβληματισμό της, αναλογιζόμενη τις άμεσες κοινωνικές συνέπειες στην καθημερινή ζωή των κατοίκων του Ελληνικού, της Αργυρούπολης, της Γλυφάδας και του Αλίμου.  

Οι πολίτες  των όμορων Δήμων έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με εγκληματικά φαινόμενα τα οποία θα οξυνθούν με την εγκατάσταση ενός τέτοιου κέντρου στην περιοχή. Ο αρμόδιος Υπουργός σε απαντήσεις που έδωσε στην Βουλή με αφορμή επίκαιρη ερώτηση , έδειξε πως η κυβέρνηση δεν έχει απολύτως καμία συγκροτημένη μεταναστευτική πολιτική μεταφέροντας το πρόβλημα από περιοχή σε περιοχή ακολουθώντας μια πολιτική που στόχο έχει να παραπλανήσει και όχι να δώσει λύση στο πρόβλημα. Ταυτόχρονα, κάνει στροφή 180 μοιρών στο μείζον θέμα της ανάπλασης του αεροδρομίου του Ελληνικού, οδηγώντας σε υποβάθμιση την περιοχή την οποία ευαγγελίζεται καθημερινά πως έχει θέσει ως άμεση προτεραιότητά της.  Το σχέδιο είτε αξιοποίησης ή πώλησής της σε ξένους επένδυτες με fast track κι άλλους  τέτοιου είδους μηχανισμούς, που θα οδηγούσαν σε πρωτοφανή άνθιση του παραλιακού μετώπου δεν αποτελεί προτεραιότητα αφήνοντας ολόκληρη την παραλιακή ζώνη ανεκμετάλλευτη. 

Η ΟΝΝΕΔ  καταδικάζει την αδικαιολόγητα  πρόχειρη στάση της κυβέρνησης στο θέμα της διαχείρισης των λαθρομεταναστών καθώς και το συνεχή εμπαιγμό των Ελλήνων πολιτών στο θέμα της πολυδιαφημισμένης, φερόμενης επένδυσης -ναυαρχίδας στο πρώην αεροδρόμιο.
Θέτουμε την  Κυβέρνηση και τον αρμόδιο  Υπουργό προ των ευθυνών τους και τους καλούμε να αναλογιστούν τις συνέπειες από την μεταφορά και εγκατάσταση παράνομων μεταναστών στο χώρο του παλαιού Αεροδρομίου.
Από το Γραφείο Τύπου

η επιστολή εστάλη από την ΟΝΝΕΔ Λεκανοπεδίου και δημοσιεύεται αυτούσια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...