Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο για 90.000 δημοσία κτήματα

Ηλεκτρονικά ραβασάκια θα λαμβάνουν οι καταπατητές δημοσίων εκτάσεων, όταν υλοποιηθεί το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο του Δημοσίου. 


Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων προκήρυξε διαγωνισμό για την ψηφιοποίηση όλων των ακινήτων του Δημοσίου, καταπατημένων και μη, καθώς ακόμα και σήμερα το ελληνικό δημόσιο δεν γνωρίζει τι ακριβώς έχει στην κατοχή του. 

Πλέον, κατόπιν διαγωνισμού που προκήρυξε η ΓΓΠΣ, θα επιχειρηθεί η ηλεκτρονική καταγραφή περισσότερων από 90.000 δημοσίων κτημάτων, 41.000 ανταλλάξιμων, 40.000 κτημάτων που προέρχονται από απαλλοτριώσεις, 6.500 προκαθορισμένων αιγιαλών καθώς και του συνόλου της εδαφικής επιφάνειας της χώρας. 

Παράλληλα, προωθείται και η ψηφιοποίηση των αντικειμενικών αξιών σε όλη τη χώρα. Μετά την ολοκλήρωση του έργου, ο πολίτης θα μπορεί να εντοπίσει το ακίνητό του στον ψηφιακό χάρτη, ενώ αυτόματα θα υπολογίζεται η τιμή ζώνης, που θα αποτελεί και τη βάση υπολογισμού της αντικειμενικής του αξίας.
Όσον αφορά στους καταπατητές, μετά την ολοκλήρωση του έργου θα λαμβάνουν ηλεκτρονικά ραβασάκια μέσω του Taxis, με τα οποία θα καλούνται να πληρώσουν τα σχετικά πρόστιμα. 

πηγή Α.Π.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...