Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011

Οι επιδοτήσεις που δικαιούνται οι κτηνοτρόφοι της Καρύστου, του Κάβο Ντόρο, της Νότιας Εύβοιας.

Δεν γίνεται καμία παρακράτηση από τις δικαιούμενες κοινοτικές ενισχύσεις, διαβεβαιώνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης, σχολιάζοντας την καταγγελία των βουλευτών του ΚΚΕ, κ. Γιώργου Μαρίνου και Διαμάντως Μανωλάκου ότι η Αγροτική Τράπεζα προβαίνει σε παρακρατήσεις μέρους της εξισωτικής αποζημίωσης που δικαιούνται κτηνοτρόφοι.

«Οι κοινοτικές ενισχύσεις καταβάλλονται στο λογαριασμό του δικαιούχου», αναφέρει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο κ. Σκανδαλίδης και διευκρινίζει ότι «μόνο μετά από έγγραφη εξουσιοδότηση των δικαιούχων προς το πιστωτικό ίδρυμα, αυτό μπορεί να προβεί σε συμψηφισμό τυχόν οφειλών τους ή ταμειακής διευκόλυνσης που έχουν ήδη λάβει και πάντα μετά την πίστωση των ενισχύσεων στο λογαριασμό τους».
 
Οι βουλευτές του ΚΚΕ είχαν καταθέσει ερώτηση στη Βουλή επισημαίνοντας ότι, ενώ οι κτηνοτρόφοι της Νότιας Εύβοιας αντιμετωπίζουν οξυμμένα προβλήματα (χαμηλές τιμές στην πώληση αμνοεριφίων, χαμηλές τιμές στο γάλα, ακριβές ζωοτροφές), σε αυτά προστέθηκε ένα ακόμη καθώς η Αγροτική Τράπεζα κρατάει μέρος της εξισωτικής αποζημίωσης για ορεινές και προβληματικές περιοχές, που δικαιούνται οι κτηνοτρόφοι της Καρύστου, του Κάβο Ντόρο, της Νότιας Εύβοιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...