Κυριακή, 3 Ιουλίου 2011

Για κινητοποιήσεις - σύγκρουση με το υπουργείο Παιδείας ετοιμάζονται οι πανεπιστημιακοί

«Χαριστική βολή στο ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο» χαρακτήρισε η Σύνοδος των Πρυτάνεων το νέο νόμο - πλαίσιο για ΑΕΙ και ΤΕΙ και ετοιμάζει εκστρατεία ενημέρωσης της κοινής γνώμης, των πολιτικών κομμάτων και των θεσμικών οργάνων της Βουλής αλλά και δυναμικές κινητοποιήσεις αφού κάλεσε ήδη την πανεπιστημιακή κοινότητα και την ελληνική νεολαία «να υπερασπιστεί το δημόσιο αγαθό της Παιδείας».


Το σχέδιο του νόμου- πλαίσιο παραδίδεται τη Δευτέρα στους πρυτάνεις, από το υπουργείο, οι οποίοι όμως ήδη το έχουν απορρίψει και μάλιστα είναι πιθανόν  να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη θεωρώντας πολλές από τις διατάξεις του αντισυνταγματικές.

Η Σύνοδος των Πρυτάνεων, τονίζει στην απόφασή της, ότι οι πανεπιστημιακοί θα υπερασπιστούν σθεναρά το δημόσιο πανεπιστήμιο και χαρακτηρίζουν τις προτάσεις του υπουργείου Παιδείας «επιζήμιες για τα πανεπιστήμια και την κοινωνία» ενώ καταγγέλλουν: -Αλλοίωση της φύσης των σπουδών μέσω των ταχύρρυθμων προγραμμάτων κατάρτισης (μονοετή, 2ετή, 3ετή). 
-Επαπειλούμενη κατάργηση-συγχώνευση Πανεπιστημίων χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό, -Μεταβίβαση σε ανεξάρτητη αρχή της υποχρέωσης της πολιτείας για τη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων.

-Εισαγωγή διδάκτρων σε προπτυχιακό επίπεδο
-Κατάργηση της εσωπανεπιστημιακής Δημοκρατίας και του αυτοδιοίκητου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...