Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

27 προγράμματα κατά της ανεργίας.


Είκοσι επτά προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης συνολικού προϋπολογισμού περίπου 1,23 δισ. ευρώ, με 290.000 ωφελούμενους θα προκηρυχθούν το αργότερο ως τις αρχές του 2012, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.


Παράλληλα νέα προγράμματα σχεδιάζονται και για το δεύτερο τρίμηνο του 2012 και για όλο το υπόλοιπο διάστημα του ίδιου έτους.
Οπως υπενθυμίζει το υπουργείο, σε εξέλιξη βρίσκονται στο μεταξύ δράσεις ύψους 3,3 δισ. ευρώ που απευθύνονται σε 1 εκατ. ωφελούμενους. Ήδη, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, στα προγράμματα έχουν συμμετάσχει και συνεχίζουν να συμμετέχουν 800.000 ωφελούμενοι ενώ μένει να ενταχθούν επιπλέον περισσότεροι από 230.000 ωφελούμενοι. 

Τα προγράμματα που υλοποιούνται αλλά και όσα σχεδιάζονται και θα υλοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, τονίζει η σχετική ανακοίνωση, είναι απολύτως αναγκαία ειδικά αυτή την περίοδο, καθώς μέχρι σήμερα οι δράσεις αυτές «κατάφεραν να συγκρατήσουν την ανεργία κατά 4 περίπου ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα και αυτός είναι και ο στόχος και των νέων προγραμμάτων».

Προτεραιότητα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, επισημαίνει η ανακοίνωση, είναι η αξιοποίηση πόρων συνολικού ύψους 4,6 δισ. ευρώ με την υλοποίηση μιας σειράς προγραμμάτων που απευθύνονται σε περίπου 1,1 εκατ. ωφελούμενους με κύριους στόχους την ενίσχυση της απασχόλησης, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, την επαναφορά ανέργων στην αγορά εργασίας και την κατάρτιση ανέργων και εργαζομένων. 

πηγή Α.Π.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...