Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Δήμος Καρύστου: ψήφισμα διαμαρτυρίας για το «χαράτσι»

Στις  8 Νοεμβρίου 2011, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου  Καρύστου, πραγματοποίησε ψήφισμα διαμαρτυρίας που αφορά το ειδικό τέλος για τα ακίνητα, το γνωστό «χαράτσι» όπου
μάλιστα αναφέρεται ότι ακολουθεί την ίδια γραμμή πλεύσης με πολλούς Δήμους της χώρας μας όσο αφορά το συγκεκριμένο θέμα.


Η απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου, όπως κοινοποιήθηκε από έγγραφο στο διαύγεια

Σήμερα 8-11-2011 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καρύστου, μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα που έχουν συστήσει δημότες μας, για την αποτροπή των αντιλαϊκών μέτρων, συζήτησε την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι κάτοικοι της περιοχής μας.
Ζούμε ένα πρωτοφανές πισωγύρισμα σε όλες της πτυχές της ζωής μας. Μειώσεις μισθών, συντάξεων, αύξηση ΦΠΑ και στα είδη εστίασης, συγχωνεύσεις και κλείσιμο σχολείων, απολύσεις και εφεδρείες στο Δημόσιο. Χρέη των αυτοαπασχολούμενων, λόγω της κρίσης στον ΟΑΕΕ και στα άλλα ταμεία αυτοαπασχολουμένων, με αποτέλεσμα να μην έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χρέη για ενοίκια, πολλοί είναι στο παρά πέντε για να βάλουν λουκέτο και άλλοι έκλεισαν ήδη τα καταστήματά τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν βασικές ανάγκες της οικογένειάς τους. Χρέη για δάνεια πρώτης κατοικίας. Την ίδια άσχημη κατάσταση βιώνουν και οι συνταξιούχοι, που στην πλειοψηφία τους προσπαθούν να επιβιώσουν με συντάξεις πείνας.

Και μέσα σ’ αυτήν την άσχημη κατάσταση, μετά το χαράτσι της έκτακτης εισφοράς,
ήρθε και το Έκτακτο Ειδικό τέλος Ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών μέσα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Οι πλειοψηφία των κατοίκων του Δήμου μας είναι σε απόγνωση. Στην οικονομική κατάσταση που έχουν βρεθεί, χωρίς αυτοί να ευθύνονται, καλούνται σε υπέρογκες θυσίες, τις οποίες αδυνατούν να υποστούν.
Στο Δήμο μας μάλιστα υπάρχουν πολλά χωριά εγκαταλειμμένα από το κράτος για χρόνια, στα οποία έχουν μείνει κυρίως ηλικιωμένοι. Καλούνται αυτοί οι άνθρωποι να πληρώσουν με την σύνταξη του Ο.Γ.Α., 300 και 400 ευρώ ίσως και παραπάνω με την απειλή της διακοπής του ρεύματος.
Το Δημοτικό Συμβούλιο βιώνοντας αυτήν την άσχημη κατάσταση ομόφωνα στέκεται αλληλέγγυο στους δημότες του Δήμου και στηρίζει την Επιτροπή Αγώνα Νότιας Καρυστίας.

Θεωρεί ότι η διακοπή της παροχής του κοινωνικού αγαθού του ηλεκτρικού ρεύματος, που επαπειλείται σαν μέσω καταναγκασμού προς καταβολή του Ειδικού τέλους στα τιμολόγια της ΔΕΗ, και μάλιστα κατά ατόμων που μπορεί να είναι οικονομικά εξαθλιωμένοι ή αδυνατούν στην καταβολή του, όπως ασθενείς, ανήμποροι, άνεργοι, αποτελεί προσβολή της ίδιας της αξίας του ανθρώπου.
Γι’ όλα αυτά συντασσόμαστε και με άλλους Δήμους και διαμαρτυρόμαστε για τον
εκβιασμό αυτό.
Καλούμε τους κατοίκους και δημότες της περιοχής μας να πληρώσουν τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος στα ΑΤΜ των Τραπεζών, χωρίς το χαράτσι για τα ακίνητα και να προσκομίσουν στην Επιτροπή Αγώνα φωτοτυπία της απόδειξης πληρωμής για την μαζική διαμαρτυρία προς την ΔΕΗ και την κυβέρνηση.

Δηλώνουμε ότι θα πραγματοποιήσουμε διάφορες μορφές κινητοποίησης δεν θα επιτρέψουμε να κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα σε καμιά φτωχή, λαϊκή οικογένεια στον δήμο μας.
Το Ψήφισμα αυτό να σταλεί στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, στα πολιτικά Κόμματα, στους Βουλευτές του νομού Ευβοίας, στα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, στην ΚΕΔΕ, στην ΠΕΔ, στους ΟΤΑ του νομού Ευβοίας, στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ και στο τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ Καρύστου και να δημοσιοποιηθεί στον Ευβοϊκό Τύπο.

αναλυτικά το έγγραφο σε PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...