Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

ΟΝΝΕΔ Debate - Γενιά του Πολυτεχνείου: Βοήθησε την Ελλάδα;


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 
ΟΝΝΕΔ Debates – Γενιά του Πολυτεχνείου: Βοήθησε την Ελλάδα; 
Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011
 
Ολοκληρώθηκε  με επιτυχία το 1o θεματικό debate της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας, που πραγματοποιήθηκε στη βιβλιοθήκη των γραφείων, με θέμα «Γενιά του Πολυτεχνείου: Βοήθησε την Ελλάδα;»  


      Ο στόχος του debate, το οποίο ήταν το πρώτο από μια σειρά που θα πραγματοποιηθούν, ήταν να υπάρξει πολιτική αντιπαράθεση με επιχειρήματα μεταξύ των καλεσμένων. Για το λόγο αυτό επιλέχθηκαν δύο πρόσωπα με ριζικά διαφορετικές ιδεολογικές διαδρομές προκειμένου να εκπροσωπήσουν τις δύο βασικές απόψεις επί του θέματος, ο πρώην βουλευτής κ. Πέτρος Κουναλάκης ως υπέρμαχος του θετικού ρόλου που είχε για τη χώρα η «Γενιά του Πολυτεχνείου» και ο αναπληρωτής καθηγητής ΕΚΠΑ κ. Ευάνθης Χατζηβασιλείου με την αντίθετη άποψη.  

Ο Πέτρος Κουναλάκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Γενιά του Πολυτεχνείου έπαιξε μεν σημαντικό ρόλο στον αντιδικτατορικό αγώνα και τη μεταπολιτευτική πορεία της χώρας, έχει όμως και σημαντικές ευθύνες για τα αρνητικά φαινόμενα που παρουσιάστηκαν στη χώρα τα χρόνια που ακολούθησαν.  
Από την πλευρά του, ο Ευάνθης Χατζηβασιλείου υποστήριξε πως η Γενιά του Πολυτεχνείου αποτέλεσε το ελληνικό αντίστοιχο του διεθνούς κινήματος αμφισβήτησης της δεκαετίας του 1960. «Παρουσίασε και τα δικά του δομικά χαρακτηριστικά, δηλαδή τη νεολαιϊστικη κοινωνική κινητοποίηση, την έλλειψη ιδεολογικής παραγωγής και πολιτικής και κοινωνικής ατζέντας», ωστόσο επισήμανε πως η διαφορά είναι ότι σε αντίθεση με το δυτικό κίνημα αμφισβήτησης, που εναντιωνόταν σε δημοκρατικά καθεστώτα, το ελληνικό εξεγέρθηκε εναντίον μιας δικτατορίας.  

      Οι  παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση είχαν  τη δυνατότητα να συμμετέχουν με ερωτήσεις στο διάλογο που ακολούθησε τις τοποθετήσεις των δύο ομιλητών και να εκφράσουν την άποψη τους σχετικά με το βασικό ερώτημα της εκδήλωσης, με την ανάταση σχετικών καρτών (υπέρ ή κατά). Όπως προέκυψε, η πλειοψηφία υποστήριξε ότι οι κυριότεροι εκπρόσωποι της Γενιάς του Πολυτεχνείου δεν ωφέλησαν τη χώρα.  
      Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά από την ιστοσελίδα  www.onned.gr/live ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα ακολουθήσει νέο debate με νέα θεματική. 

Από το Γραφείο  Τύπου 

το κείμενο εστάλη από την ΟΝΝΕΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...