Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011

ΟΝΝΕΔ Debate - Δημόσιο Χρέος-Διαγραφή ή Διαχείριση;

Η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας στα πλαίσια της εξωστρέφειας και της ανταλλαγής απόψεων ξεκίνησε τη διεξαγωγή θεματικών debates για θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε το πρώτο, με θέμα «Γενιά του Πολυτεχνείου: Βοήθησε την Ελλάδα;» και καλεσμένους τον αναπληρωτή Καθηγητή Ιστορίας του ΕΚΠΑ κ. Ευάνθη Χατζηβασιλείου και τον πρώην βουλευτή κ. Πέτρο Κουναλάκη.
 

Το ζήτημα του δημόσιου χρέους και της βιωσιμότητας απέκτησε ιδιαίτερη σημασία για  την Ελλάδα, αλλά και άλλες χώρες  της Ευρωζώνης, αφού η παγκόσμια  οικονομική κρίση επέδρασε αρνητικά στην ικανότητα των κρατών να δανείζονται  από τις διεθνείς αγορές και να χρηματοδοτούν έτσι τις βασικές λειτουργίες τους. Πλέον, στις καθημερινές δημόσιες συζητήσεις κυριαρχεί το ερώτημα, πως μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του υπέρογκου χρέους, ώστε η Οικονομία να μπορέσει να λειτουργήσει ξανά. 


Με αφορμή τα δεδομένα αυτά, το δεύτερο από τη σειρά των debates, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου και ώρα 19:30 στη Βιβλιοθήκη του OpenPlace (Μεσογείων 15), και θα έχει ως θέμα: «Δημόσιο Χρέος: Διαγραφή ή Διαχείριση;».  
Ομιλητές θα είναι  οι κ.: 
  • Χρήστος Σταϊκούρας, Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας,
  • Λεωνίδας Βατικιώτης, Επιστημονικός Υπεύθυνος Debtocracy (www.debtocracy.gr)
 
Οι ομιλητές ξεκινάνε με δεκάλεπτες τοποθετήσεις σχετικά με το θέμα του debate. Έπειτα πραγματοποιούνται επτά κοινές ερωτήσεις, τις οποίες θα πρέπει να απαντήσουν μέσα σε τρία λεπτά ο καθένας. Οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να συμμετέχουν ψηφίζοντας (με ανάταση καρτών) εάν συμφωνούν ή διαφωνούν με την απάντηση κάθε ομιλητή. 
Η εκδήλωση θα μεταδίδεται και διαδικτυακά, μέσα από τη σελίδα www.onned.gr/live
 
Από το Γραφείο  Τύπου 

το κείμενο εστάλη από την ΟΝΝΕΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...