Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Βουλευτές του ΚΚΕ : Να μην καταργηθεί το Ειρηνοδικείο Καρύστου-κατάθεση της έγγραφης διαμαρτυρίας φορέων της περιοχής.

ΕΡΩΤΗΣΗ 
Προς  τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Θέμα: Να μην καταργηθεί το Ειρηνοδικείο Καρύστου.
 
  Μεταφέρουμε την αντίθεση των κατοίκων και των μαζικών φορέων, ιδιαίτερα των δικηγόρων και συμβολαιογράφων της περιοχής της Καρύστου της Ν. Εύβοιας, σχετικά με το ενδεχόμενο κατάργησης της λειτουργίας του Ειρηνοδικείου Καρύστου. 

  Το Ειρηνοδικείο καλύπτει όλη την περιοχή της Ν. Εύβοιας έως τα απομονωμένα χωριά του Κάβο Ντόρο. Σε κάθε περίπτωση η κατάργηση του θα επιφέρει από ταλαιπωρία έως και αδυναμία για τη διεκπεραίωση των διαφόρων υποθέσεων των κατοίκων και επαγγελματιών. 
  Η απόσταση για το Αλιβέρι και την Κύμη, που βρίσκονται τα κοντινότερα Ειρηνοδικεία, είναι από 80 έως 110 χιλιόμετρα από την Κάρυστο και γίνεται ακόμα μεγαλύτερη για τους κατοίκους των χωριών του Κάβο Ντόρο. Η επικίνδυνη κατάσταση του οδικού δικτύου και η ελλιπής συγκοινωνία κάνουν τη μετακίνηση ακόμα πιο χρονοβόρα, με αποτέλεσμα την αδυναμία έγκαιρης προσέλευσης για την εκδίκαση των υποθέσεων. Σε αρκετές περιπτώσεις το κόστος (μετακίνησης και άλλα δικαστικά έξοδα) γίνεται απαγορευτικό για τους κατοίκους της περιοχής.
  Να  σημειώσουμε ότι το Ειρηνοδικείο Καρύστου λειτουργεί πριν το 1940 και εκδίδει κάθε χρόνο εκατοντάδες αποφάσεις για διάφορα θέματα.  
  ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός τι μέτρα θα πάρει ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του Ειρηνοδικείου Καρύστου;  

            Οι βουλευτές 
            Γιώργος Μαρίνος 
            Γιάννης Γκιόκας 
            Θανάσης Παφίλης
παρακάτω η αναφορά των φορέων της περιοχής,την οποία κατέθεσαν οι ίδιοι βουλευτές,προς τον αρμόδιο υπουργό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...