Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Η Κίνα θα αναπτύξει μετεωρολογικό δορυφόρο τρίτης γενιάς


Κίνα θα αναπτύξει την τρίτη γενιά μετεωρολογικού  δορυφόρου τύπου  Fengyun ,χάρης στο οποίο θα παρακολουθούνται οι μετεωρολογικές αλλαγές με μεγαλύτερη ακρίβεια ενώ ακόμα θα συμβάλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.


Οι νέες συσκευές θα είναι σε θέση να παρακολουθούν  το μετεωρολογικό σύστημα καθώς  και διαφορετικά στρώματα της ατμόσφαιρας σε μια μακράς διάρκειας και πιο συνεπή τρόπο για να παρέχει επιστημονικά στοιχεία για την έρευνα για την κλιματική αλλαγή.

Επίσης το νέο σύστημα δορυφόρων Θα συλλέγει δεδομένα και εικόνες της ατμοσφαιρικής θερμοκρασίας, της υγρασίας και του ανέμου με την υψηλότερη ευκρίνεια και ακρίβεια για να παρέχει μια πιο αξιόπιστη πρόγνωση του καιρού, ενώ ακόμα  Οι δορυφόροι θα καταγράψουν μια πιο ολοκληρωμένη παρακολούθηση του περιβάλλοντος και των πόρων της Γης, σύμφωνα με αξιωματούχο της Κινεζικής μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Η Κίνα έχει κατασκευάσει  11 δορυφόρους καιρού ( Fengyun) τα τελευταία 40 χρόνια, οι οποίοι  Έξι είναι σήμερα σε λειτουργία όπως αναφέρει το πρακτορείο xinhuanet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...