Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Γιάννης Κότσιρας: οι ανεύθυνες πολιτικές μετέτρεψαν την Ελλάδα σε ένα μεγάλο χωριό που εκπέμπει SOS.

Τις δίκες του σκέψεις ανάρτησε για ακόμη μια φορά ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιάννης Κότσιρας, στην προσωπική του σελίδα στο facebook,για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, αναφέροντας πως η χώρα μας έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο χωριό που εκπέμπει sos .


Όλες αυτές οι προσπάθειες αλληλεγγύης που γίνονται τελευταία δεν είναι καινούριες. Είναι πολύ παλιές. Σχεδόν πάντα, οι πολιτικοί που ποτέ δεν είχαν ουσιαστική σχέση με τον απλό λαό, αδιαφορούσαν για τα προβλήματα των πολιτών τους. Απλά παλιότερα οι προσπάθειες αυτές ήταν πιο επικεντρωμένες προς Ιδρύματα για παιδιά, Νοσοκομεία, Κέντρα απεξάρτησης ή παιδικά χωριά SOS και πολλά πολλά άλλα. Προφανώς τα τελευταία χρόνια οι ανεύθυνες πολιτικές μετέτρεψαν την Ελλάδα σε ένα μεγάλο χωριό που εκπέμπει SOS.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι μένουν χωρίς δουλειά, η επίσημη ανεργία αγγίζει πια το 20%. Φανταστείτε την πραγματική.
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι μένουν στο δρόμο ενώ τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα με όλα αυτά τα φιλανθρωπικά ιδρύματα συνεχίζουν να μεγαλώνουν. Και καλούμαστε όσοι ακόμα τους περισσεύει έστω και ένα πακέτο ρύζι ή έστω και ένα παλιό ρούχο, να στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας. Αυτό από τη μία είναι δείγμα μιας υγιούς κοινωνίας αλλά ταυτόχρονα ενός πολύ άρρωστου κράτους.
Αν η χώρα μας ήταν υγιής, θα έπρεπε, όσοι κυβέρνησαν στην Ελλάδα από την μεταπολίτευση και μετά, να τους έχει απαγορευτεί το εκλέγεσθαι, για να μην πω να εκτίουν ποινή φυλάκισης αντίστοιχη με αυτήν που επιφέρει η Εθνική Μειοδοσία.

Προς το παρόν όμως η κοινωνία είναι ενεργή και ζωντανή. Και όσο περνάει ο καιρός και μεγαλώνουν τα προβλήματα, όλο και περισσότεροι αφυπνίζονται. Όλο και περισσότεροι ανακαλύπτουν την κοιμισμένη αλληλεγγύη και την ανθρωπιά. Ίσως αυτό, να είναι το μοναδικό κέρδος που θα μείνει πίσω από αυτή την οικονομική, πολιτική και πολιτισμική κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...