Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Θα επαναπροκηρυχθεί το πρόγραμμα εναλλακτικός τουρισμός


Σε επαναπροκήρυξη του προγράμματος «Εναλλακτικός Τουρισμός» με αυξημένη χρηματοδότηση προχωρά το Υπουργείο Τουρισμού, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του αρμόδιου υφυπουργού Πέτρου Αλιβιζάτου που διαβιβάστηκε στη Βουλή.


Ο κ. Αλιβιζάτος αναφέρει ότι το υπουργείο, «λαμβάνοντας υπόψη τη ραγδαία επιδείνωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά», αποφάσισε στη νέα προκήρυξη το ποσοστό της δημόσιας χρηματοδότησης να είναι αυξημένο κατά 10%, ενώ θα περιλαμβάνονται και ευνοϊκότεροι όροι για τους υποψήφιους επενδυτές. Σημειώνεται ότι η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής προτάσεων στο πρόγραμμα «Εναλλακτικός Τουρισμός» είχε πάρει παράταση έως την 30ή Δεκεμβρίου 2011.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού ενημερώνει επίσης ότι η πράξη «Εναλλακτικός Τουρισμός για νέες επιχειρήσεις» προϋπολογισμού 8.000.000 ευρώ, θα προδημοσιευθεί για διαβούλευση το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Η πράξη αποσκοπεί στην υλοποίηση επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού από νέες επιχειρήσεις που προτίθενται να δραστηριοποιηθούν στην ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Επιμέλεια : Δώρα Παπαφράγκου
πηγή Α.Π.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...