Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Συντάξεις ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε ταμείου προβλέπει το νομοσχέδιο του υπ. Εργασίας

Ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες του κάθε ασφαλιστικού ταμείου θα διαμορφώνεται το ύψος των επικουρικών συντάξεων ώστε να ελαχιστοποιηθεί το ενδεχόμενο δημιουργίας νέων ελλειμμάτων!

Μάλιστα μέχρι το τέλος του Μαρτίου θα πρέπει να έχει εκδοθεί απόφαση του υπουργού Εργασίας μετά από σύμφωνη γνώμη της Αναλογιστικής Αρχής που θα καθορίζει τις «τεχνικές παραμέτρους», έτσι ώστε να τηρείται η αρχή της «μη δημιουργίας ελλειμμάτων».
Αυτό προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή προς ψήφιση και στο οποίο περιλαμβάνονται οι διατάξεις για την ενοποίηση των επικουρικών Ταμείων που παρέχουν συντάξεις στους περισσότερους κλάδους των εργαζομένων στον Ιδιωτικό, Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, στις Τράπεζες και τις Επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας.
Με το ίδιο νομοσχέδιο, καθιερώνεται το σύστημα των προκαθορισμένων εισφορών, αντί των προκαθορισμένων παροχών που ισχύει έως σήμερα. Οι ασφαλισμένοι δικαιούνται σύνταξης εφόσον θεμελιώσουν αντίστοιχο δικαίωμα συνταξιοδότησης στον φορέα κύριας ασφάλισης. Επίσης δημιουργείται ατομικός λογαριασμός ασφαλισμένου που θα τον ακολουθεί σε όλο το διάστημα του ασφαλιστικού βίου. Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, οι εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων υπολογίζονται σε ποσοστό 3% για τον ασφαλισμένο και σε ποσοστό 3% για τον εργοδότη επί του συνόλου των αποδοχών.
Εκτός από τους ήδη ασφαλισμένους των ταμείων-τομέων και κλάδων επικουρικής ασφάλισης που εντάσσονται στο νέο Ταμείο, θα ασφαλίζονται υποχρεωτικά σε αυτό οι νεοπροσλαμβανόμενοι.  Στο νέο ενιαίο Ταμείο εντάσσονται, το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (ΕΤΕΑΜ), οι τομείς του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ), το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) και οι τομείς αυτού «ΤΕΑΠΟΚΑ» και «ΤΑΔΚΥ», το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ) ως προς την επικουρική ασφάλιση, οι τομείς του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ) και o Κλάδος Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ του ΤΑΥΤΕΚΩ, σε ότι αφορά την επικουρική ασφάλιση των ασφαλισμένων του.

πηγή http://www.eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...