Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012

Παραμένουν ως έχουν τα κανάλια της ΕΡΤ


Παραμένουν ως έχουν τα 3 κανάλια της ΕΡΤ, αλλά και οι περιφερειακοί σταθμοί και η Ραδιοτηλεόραση. Με την απόφαση αυτή, το ΔΣ της ΕΡΤ ανατρέπει προγενέστερες αποφάσεις που ήθελαν την ΕΤ1, το περιοδικό Ραδιοτηλεόραση και αρκετούς περιφερειακούς ραδιοσταθμούς να κλείνουν. Συγκεκριμένα, το ΔΣ της ΕΡΤ «ενέκρινε τις κατευθυντήριες γραμμές, που προέκυψαν κατόπιν ειδικής μελέτης, για το περιεχόμενο και τη στρατηγική των
τηλεοπτικών καναλιών της ΕΡΤ Α.Ε.». Ειδικότερα, σύμφωνα με την μελέτη:

Η ΝΕΤ παραμένει το κυρίως ενημερωτικό κανάλι. Ο κορμός και οι ζώνες του προγράμματος καθορίζονται από τα δελτία ειδήσεων και τις βασικές ενημερωτικές εκπομπές, ενώ το πρόγραμμα θα συμπληρώνουν κινηματογραφικές ταινίες, ντοκιμαντέρ, μεγάλα αθλητικά γεγονότα και ψυχαγωγικό πρόγραμμα.

Η ΕΤ3 διατηρεί το χαρακτήρα της, αναδεικνύοντας, μέσα από το πρόγραμμά της, τις ανάγκες, τις δράσεις, τη δημιουργικότητα και την ανάπτυξη της Ελληνικής Περιφέρειας. Το πρόγραμμά της εμπλουτίζεται περαιτέρω με αθλητικό πρόγραμμα.

Η ΕΤ1 παραμένει κανάλι με έμφαση στον Πολιτισμό, με πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκπομπές, κινηματογραφικές ταινίες, παιδικό πρόγραμμα, ντοκιμαντέρ και εκπομπές ειδικού ενδιαφέροντος. Ουσιαστικά καταργείται το Πρίσμα+ -το κανάλι για τα ΑμεΑ-, το οποίο απορροφάται από το πρώτο κανάλι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ενώ το Σπορ+ μετατρέπεται από ψηφιακό σε δορυφορικό. Οι δυο αυτές εξελίξεις αφήνουν χώρο ελεύθερο για δυο ψηφιακά κανάλια, τα οποία ενδεχομένως -και βάσει των υφιστάμενων διατάξεων- θα χρησιμοποιηθούν για τη μετάδοση με ψηφιακό τρόπο του σήματος των κομματικών τηλεοπτικών σταθμών (902 και Τηλεάστυ). 

πηγή Α.Π.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...