Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοίνωση Δήμου Καρύστου σχετικά με τη δημιουργία του νέου λιμένα Μαρμαρίου

Α Ν Α Κ  Ο Ι Ν Ω Σ Η 

Την Πέμπτη 21/02/2013, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (Ε.Σ.Α.Λ.) του  Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου (Υ.Ν.Α.), στην οποία παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Καρύστου κ. Νικόλαος Μανώλης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μαρμαρίου κ. Νικόλαος Παντελής και ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Πρόεδρος της Ν.Ο.Δ.Ε. Ευβοίας κ. Βασίλειος Δεμερτζής.

Στην συνεδρίαση εγκρίθηκε  ομόφωνα από την επιτροπή, η  μελέτη του νέου λιμένα Μαρμαρίου. Η  κατασκευή του νέου λιμένα Μαρμαρίου, θα συνδράμει σημαντικά στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας καθώς  θα έχει την δυνατότητα φιλοξενίας τουριστικών σκαφών καθώς και ελλιμενισμού έως τριών πλοίων ακτοπλοΐας μήκους 100μ. με δυνατότητα ελιγμού εντός του λιμένα. Σημαντική παράμετρος είναι και η κατασκευή αλιευτικού καταφυγίου προς εξυπηρέτηση των επαγγελματιών αλιέων της περιοχής.
Ο Δήμαρχος Καρύστου επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά, τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής κ. Κώστα Μουτζούρη, την Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, τον πρώην Νομάρχη Ευβοίας και νυν Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Αθανάσιο Μπουραντά, την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της πρώην Νομαρχίας Ευβοίας, όλους εκείνους που διετέλεσαν Πρόεδροι του Λιμενικού Ταμείου Μαρμαρίου και συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια και ιδίως τον κ. Νικόλαο Παντελή.
Ζητάμε από όλους εκείνους που συνέβαλλαν στην έγκριση της μελέτης, να επιδείξουν τον ίδιο ζήλο προκειμένου να πραγματοποιηθεί άμεσα η δημοπράτηση του έργου η οποία θα συμβάλλει σημαντικά στην τουριστική ανάπτυξη και ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής της Καρυστίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...