Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Το Μάρτιο η πόντιση καλωδίου Ν. Μάκρης-Εύβ​οιας

Φορτώθηκε στο ειδικό πλοίο και αναμένεται να φτάσει στα μέσα Μαρτίου, το υποβρύχιο καλώδιο που θα συνδέσει την Αττική με την Εύβοια.

Πρόκειται για το έργο "Νέα Μάκρη-Πολυπόταμος Εύβοιας", η λειτουργία του οποίου θα επιτρέψει τη λειτουργία περίπου 400 νέων μεγαβάτ αιολικών μονάδων στη Νότια Εύβοια.



Η υλοποίηση του έργου πέρασε από πολλές φάσεις και είχε τεράστιες καθυστερήσεις, καθώς για την επίγεια όδευση της νέας γραμμής υψηλής τάσης, υπήρξαν μεγάλες αντιδράσεις από τοπικούς δήμους.

Μέχρι στιγμής και μετά από αλλεπάλληλες αλλαγές στην όδευση των γραμμών, το μεγαλύτερο μέρος του έργου έχει ολοκληρωθεί.

Έτσι μετά και την πόντιση των τριών υποβρύχιων καλωδίων μήκους περίπου 20 χιλιομέτρων το καθένα, η οποία θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαΐου, υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του χρόνου η νέα γραμμή θα τεθεί σε λειτουργία.
Το ενδιαφέρον για την εκτέλεση του έργου είναι ότι στη χρηματοδότησή του συμμετείχαν σε σημαντικό ποσοστό οι εταιρείες αιολικών που θα ωφεληθούν από αυτό, ενώ η οικονομική συμμετοχή συμφωνήθηκε αναλογικά με την ισχύ της κάθε άδεια αιολικού σταθμού.

Στη διαδικασία αυτή, εντάχθηκαν 45 συνολικά εταιρείες που κατέχουν άδειες για αιολικά στη Νότια Εύβοια. Ωστόσο υπολογίζεται ότι ο τελικός αριθμός των έργων που θα υλοποιηθούν θα είναι μικρότερος. 


πηγή  http://www.euro2day.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...