Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

Χωριό Ευαγγελισμός (ή Δράμεσι) : δρόμος & παράδρομος μαζί με λάσπες.


Στα ανατολικά του χωριού Ευαγγελισμός (πρώην Δράμεσι) υπάρχει δρόμος που διέρχεται μέσα από κτήματα και φτάνει μέχρι την θέση «βίλια» στην οποία βρίσκεται το εξωκλήσι της Αγίας Τριάδας, στο οποίο την ημέρα της γιορτής μεταβαίνουν οι κάτοικοι καθώς και άνθρωποι από τις γύρω περιοχές.
                    


Η διαδρομή αυτή διανοίχτηκε στις αρχές του καλοκαιριού του 2012 με σκοπό την εξυπηρέτηση και την μετάβαση των κατοίκων προς την εκκλησία στις ακτές εκεί καθώς και στα κτήματα τους. Ο δρόμος αυτός είναι περίπου 500 μ. και ενίοτε γίνονται εργασίες συντήρησης, μάλιστα 2-3 σημεία (συνήθως τον χειμώνα) χρήζουν ανάγκη εργασιών.




Οι κάτοικοι μετέβηκαν την Δευτέρα στις 8 Ιουνίου προς τον Ιερό Ναό καθώς γιόρταζε, όμως σε ένα σημείο της διαδρομής οι λάσπες δυσχέραιναν την μετάβαση των διερχομένων οχημάτων και συνάμα προσκυνητών την ημέρα αυτή, κάτι το οποίο συμβαίνει και στις καθημερινές τους μετακινήσεις και προς τα κτήματα τους.


Μάλιστα αυτοκίνητο (στις 8/6) εξαιτίας της λάσπης δεν μπόρεσε να εξέλθει και με κίνδυνο να φύγει εξαιτίας της ολισθηρότητας εκτός δρόμου, κάτι που θα είχε ως συνέπια τον τραυματισμό του οδηγού ή την βλάβη του οχήματος. Να σημειωθεί ότι στα οχήματα που διήλθαν απ’ το σημείο αυτό μετέβαιναν και μικρά παιδιά.




Στο σημείο αυτό υπάρχει και σωλήνας αλλά επειδή έχει κλείσει το αυλάκι (χαντάκι) στον δρόμο, έχει ως αποτέλεσμα τα νερά (από παρακείμενη πηγή) να διέρχονται από τον δρόμο και να υπάρχουν οι λάσπες στο μέρος αυτό. Να σημειωθεί ότι μετά από αυτή την ημέρα (σε κάποιες περιπτώσεις)  έχει αποφευχθεί η μετάβαση από εκεί.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...