Το 1920 σε απογραφή που δημοσιεύεται σε ΦΕΚ την εποχή εκείνη, αναφέρετε μεταξύ άλλων και ο πληθυσμός της Καρύστου, καθώς επίσης και ονομασίες περιοχών που υπάρχουν ακόμη και σήμερα, οι οποίες τότε κατοικούνταν σε μόνιμη βάση.
Η Κάρυστος την εποχή εκείνη είχε 1.866 κατοίκους. Το λιμάνι της αναφέρεται ξεχωριστά και είχε σύμφωνα με την απογραφή 10 κατοίκους.
Αναφέρονται τα Πηγαδάκια, το γνωστό αυτό προάστιο της Καρύστου με πληθυσμό τότε 196 κατοίκους, το Παραλείβαδο με 3 κατοίκους, η Παξιμάδα με 3 κατοίκους (πιθανών κτηνοτρόφοι που ήσαν εκεί), τα Ντακαρόνια (τοπωνύμιο ΒΑ από τα Αλαμανέϊκα) με 24 κατοίκους, καθώς και αλλα σημεία τα οποία οι παλαιότεροι γνωρίζουν καλύτερα.
Τα χωριά του Κάβο Ντόρου, ανήκαν στην επιμέρους τοπικές κοινότητες που είχαν συσταθεί από το 1912. Σε πιο παλαιές ταυτότητες, ανέφεραν για παράδειγμα, δημότης Κομήτου Ευβοίας ή Αμυγδαλιάς κτλ. και όσο αφορά την καταγωγή του, αναφέρονταν το χωριό και κατόπιν Καρυστίας.
Η Τοπική Κοινότητα Κομήτου, σύμφωνα με την απογραφή του 1920 είχε 817 κατοίκους.
Το χωριό Ευαγγελισμός την εποχή εκείνη αναφέρονταν ως Δράμεσι.
Η τοπική κοινότητα Αμυγδαλιάς, είχε 664 κατοίκους, με το περισσότερο πληθυσμό να έχει το χωριό Καψούρι, καθώς αναφέρονται 196 κάτοικοι.
Η περιοχή του Καλλιανού, είχε συνολικά 929 κατοίκους. Κάποια επιμέρους χωριά που αναφέρονταν, υπάρχουν σήμερα μονό ως τοπωνύμια, όπως το χωριό «Μπαμπάδες» που τότε είχε 31 κατοίκους.
Ο Πλατανιστος μαζί με το Καστρί ( τα υπόλοιπα χωριά υφίσταντο αλλα δεν είχαν αναγνωριστεί) είχε 1.034 κατοίκους.
Τα παραπάνω προέρχονται από την απογραφή που έγινε στις 18 Δεκεμβρίου του 1920 και αναφέρονται στο ΦΕΚ με αριθμό Α’ 244 και ημερομηνία 27 Δεκεμβρίου 1921.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου