Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

Υποσταθμό στο χωριό Ευαγγελισμός- τόσες ράχες και όμως σε μια κατοικημένη περιοχή



(φωτογραφία δυτικά του χωριού Ευαγγελισμός, 700μ. απόσταση από την θέση του υποσταθμού, φαίνονται και οι εκτάσεις και οι ράχες που υπάρχουν στην περιοχή)

Άραγε ποια η απάντηση και ποιες οι ευθύνες των υπηρεσιών, των αρμοδίων ΟΤΑ περιφέρεια και Δήμο Καρύστου; Πως δόθηκε η προέγκριση και έγκριση για την δημιουργία υποσταθμού ηλεκτρικού ρεύματος, σε μια απόσταση 250μ. από τα όρια του οικισμού;

 

Τι στιγμή που τα επιστημονικά δεδομένα διαρκώς αναφέρουν για την συσχέτιση  ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και την δημιουργία καρκίνων και λευχαιμίας, όλοι αυτοί που θέλουν το υποσταθμό κοντά σε μια κατοικημένη περιοχή, αν ήσαν σε κάποιο νοσοκομείο που άνθρωποι υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες και ακτινοθεραπείες και έβλεπαν αυτή την πραγματικότητα θα ήταν υπέρ;

Πως μπορεί μια περιοχή με τόσες ράχες και εκτάσεις και να δημιουργείται ένας υποσταθμός , όχι απλά κοντά στο χωριό αλλά στο χωριό Ευαγγελισμός; Όχι απλά καταπατείται η νομοθεσία αλλά και η λογική!

 

Πέρα από το υποσταθμό και οι ανεμογεννήτριες φέρουν μια σειρά από ασυμβατότητες, έχει παραβιαστεί η φέρουσα ικανότητα στο Καφηρέα και παράλληλα παραπέμπεται η χώρα μας στο ευρωπαϊκό δικαστήριο, κατά συνέπεια η ακύρωση αυτών των εγκαταστάσεων από διοικητικές ή δικαστικές αρχές θα είναι κάτι πολύ σημαντικό για την χώρα μας, γιατί αν γίνουν οι εγκαταστάσεις αυτές αφενός μια περιοχή θα καταστραφεί και οι κάτοικοι θα αναγκαστούν να αποχωρήσουν εξ αυτής και αφετέρου θα είμαστε διπλά ζημιωμένοι καθώς θα επιβληθεί και πρόστιμο στην χώρα μας.

Ήδη έχει γίνει προσφυγή για τις ανεμογεννήτριες στο ΣτΕ και η υπόθεση εκδικάζεται στις 22 Νοεμβρίου 2022 , ήδη θα πρεπε να δοθεί εντολή παύσης εργασιών, καθώς ήδη η συνέχιση αυτού ζημιώνει την περιοχή και την χώρα μας!

Παράλληλα για τον υποσταθμό έχει γίνει ήδη προσφυγή στο διοικητικό εφετείο Αθηνών, παρόλη την παύση εργασιών και την ανάκληση της απόφασης (που για δυο μήνες υπήρξε διακοπή) γίνεται διαρκώς προσπάθεια για συνεχώς αναβολή της δίκης και το έργο να συνεχίζεται. Όμως δεν παύει το έργο αυτό να είναι παράνομο! Τι και αν τρέχουν διαρκώς για να κατασκευαστεί και να είναι έτοιμο και καλά;  

Οι αρμόδιοι θα πρέπει να πάρετε αποφάσεις και να συνδράμετε στο να αποτραπεί ένα έργο που οι εγκαταστάσεις αυτές παραβιάζουν το ίδιο το χωροταξικό των ΑΠΕ, που γίνεται αιτία παραπομπής της χώρας μας, που θα γίνει αιτία να μείνει ακατοίκητη μια περιοχή και να αλλοιωθεί και υποβαθμιστεί ένα τοπίο που αποτελεί θησαυρό για την χώρα μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...