Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Οδικό δίκτυο χωριού Ευαγγελισμός Καφηρέα Ευβοίας – ενημέρωση Υπουργείων και υπηρεσιών

Το θέμα του οδικού δικτύου στο χωριό Ευαγγελισμός Ευβοίας, καθότι χωματόδρομος στην ολότητα του και παράλληλα η έλλειψη τεχνικών, αφορά το παρακάτω που εστάλη μεταξύ άλλων σε αρμόδια και συναρμόδια Υπουργεία καθώς και υπηρεσίες, εκτός των αρμοδίων φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Παρακάτω μέρος αυτού εκτός από σημειώσεις και έγγραφα που στάλθηκαν, να σημειωθεί ότι έχει σταλεί προγενεστέρα και η γέφυρα γκρεμίσθηκε (αυτή στις φωτογραφίες) και στην θέση της έχει γίνει νέα κατασκευή η οποία δεν είναι έτοιμη για τα οχήματα , σύμφωνα με πληροφορίες




Προς Αρμόδια και συναρμόδια Υπουργεία και υπηρεσίες

Αποκεντρωμένη διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας

Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας

ΑΤ Καρύστου

Υπολιμεναρχείο Καρύστου

ΠΥ Καρύστου

Αναφορικά με το οδικό δίκτυο του χωριού Ευαγγελισμός Καφηρέα Ευβοίας, με το παρών αποστέλλονται αιτήματα που αφορούν το ζήτημα αυτό καθώς και διευκρινιστικές πληροφορίες.

 

1.)Ο δρόμος μέσω του χωριού Ευαγγελισμός το οποίο αποτελεί τμήμα της υπ’ αριθμό 4 επαρχιακής οδού Κάρυστος - Πλατανιστός - Αμυγδαλιά δια Μετοχίου, Αντιάς, Κομίτου και Δράμεσι. Όπως καθορίζεται από το ΒΔ 08-02-1956 (ΦΕΚ Α 47/1956) σημ. Δράμεσι είναι η παλαιά ονομασία του χωριού Ευαγγελισμός, αποτελεί μια χωμάτινη διάβαση με σποραδικές εμφανίσεις τσιμέντου. Παράλληλα οι δρόμοι προς τις οικίες κτλ. Είναι χωματόδρομοι γεγονός που δυσκολεύει τις μετακινήσεις κατοίκων. Να σημειωθεί ότι ο οικισμός είναι προ του 1923.

2.) Η βατότητα του δρόμου και η κατασκευή τεχνικών,  μεταξύ αυτών και η κατασκευή καινούργιας γέφυρας  καθώς και τεχνικού ανατολικά του χωριού μεταξύ άλλων άπτεται και αφορά θέματα όπως: Προσπέλασης πυροσβεστικού οχήματος σε περίπτωση πυρκαγιάς, περίπτωση διακομιδής ασθενούς , φαντασθείτε να γίνεται αποκοπή ή να βρέξει και προκληθούν λάσπες ή σε περίπτωση πυρκαγιάς και άμεση μεταφορά αυτού (αναπνευστικά προβλήματα κτλ.) να μην γίνει στο χρόνο που χρειάζεται.

Να σημειωθεί ότι από το τσιμεντένιο κομμάτι που καταχρηστικά λέγεται γέφυρα, διέρχονται και οχήματα που μεταφέρουν μικρά παιδιά τα όποια μεταβαίνουν στο γυμνάσιο Καρύστου ή στο δημοτικό σχολείο Κομίτου.

 

Καταγγελία- κίνδυνος πτώσης φορτηγού στην γέφυρα

Φορτηγό, τύπου πρέσα, στις 3/8/2022 κινδύνεψε να πέσει στο σημείο της γέφυρας του χωριού, για το συμβάν έγινε δημοσίευση από κατοίκους της περιοχής στα κοινωνικά δίκτυα, οι φωτογραφίες που δείχνουν το συμβάν αποστέλλονται προς ενημέρωση σας.

 




3.) Παραλία Λιμνιώνα

Θα πρέπει να κατασκευαστούν άμεσα η γέφυρα στην είσοδο του χωριού, χωρίς άλλη καθυστέρηση και παράλληλα να κατασκευαστεί τεχνικό και στα ανατολικά του χωριού, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος αποκοπής ή καθίζησης και μάλιστα θα πρέπει να γίνει αυτοψία. Παράλληλα να πραγματοποιηθεί ασφαλτόστρωση του οδικού τμήματος του οικισμού καθώς και της διαδρομής που οδηγεί νότια, παράλληλα να υπάρξει τσιμεντόστρωση ακόμη και του δρόμου που οδηγεί στην παραλία (Λιμνιώνα Ευαγγελισμός) καθώς εκτός από τους παραθεριστές που μεταβαίνουν δυνητικά αποτελεί «έξοδο διαφυγής» σε περίπτωση πυρκαγιάς και ανάγκη εκκένωσης του χωριού. (να σημειωθεί ότι ο δρόμος είναι κατηφορικός-απότομος- και πρεπει να γινουν εργασίες για να ειναι πιο ομαλός)

4.) Παράλληλα ο λόφος βορειοανατολικά του χωριού (θέση Μίλζα) θα πρέπει να αποτελεί πεδίο προσγείωσης ελικοπτέρου (επί αυτού μεταξύ άλλων υπάρχει αίτημα σε επιστολή κατοίκων με ημερομηνία 17/12/2021 και εστάλη το Ιανουάριο του 2022 σε αντίστοιχες υπηρεσίες, οπως στην ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ, όπου έλαβε αριθμ. Πρωτ: 1018 / 2022 και μονάδα χρέωσης Δ3 - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΩΝ) καθώς σε περίπτωση διακομιδής  ασθενούς, μεταφοράς εγκύου με επιπλοκές και δεδομένου ότι ο χρόνος από την Κάρυστο είναι 90’ όπως και η επιστροφή και ότι πεδίο προσγείωσης στην πόλη είναι το γήπεδο της, γίνεται αντιληπτό ότι ο χρόνος είναι πολύτιμος.

 

Όσο αφορά την κατασκευή γέφυρας έχει ήδη ενταχτεί στο πρόγραμμα, από την τεχνική υπηρεσία της ΠΕ Ευβοίας,  όμως ο χρόνος κατασκευής της μετατίθεται διαρκώς, δηλ. καθώς σχεδιάζονταν αρχές καλοκαιριού 2021 μετατεθεί για τέλος καλοκαιριού κατόπιν λόγω βροχοπτώσεων για άνοιξη 2022 και εν συνέχεια Ιούλιο 2022 και φυσικά , σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση φθινόπωρο του ιδίου έτους.

 

Παράλληλα ανατολικά του χωριού, υπάρχει κίνδυνος αποκοπής καθώς οι τσιμεντοσωλήνες εχουν φυγει από την θεση τους , τόσο η γέφυρα όσο και αυτό πρέπει επειγόντως να κατασκευαστούν.

 

5.) Κατασκευή δεξαμενής, το αυτό επείγει καθώς θα συμβάλλει και στην πυρόσβεση- σε περιπτωση αναγκης- πέρα από την διαχείριση πηγής που καταλήγει στην θάλασσα. Αν και έχει ενταχτεί στο τεχνικό πρόγραμμα ουδεμία εργασία πραγματοποιήθηκε , παρά μόνο κάποιοι σωλήνες που μεταφέρθηκαν από τα τέλη του Ιουνίου 2021 και παραμένουν σε διάφορα σημεία  του δρόμου.

Ανατολικά του χωριού βρίσκεται και το φαράγγι, η παραλία και συνάμα ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχάμπολης (ΦΕΚ Β 87/2000) που σημαίνει ότι η ασφαλτόστρωση θα δώσει την δυνατότητα σε ακόμη περισσότερα άτομα να επισκεφτούν το μέρος αυτό, καθώς ο δρόμος που οδηγεί κοντά στην περιοχή, τα σημεία αυτά είναι με πέτρες και σε κάποια σημεία του δρόμου έχει φυτρώσει χόρτο, συνεπώς είναι αμφίβολο αν έχει περάσει ποτέ μηχάνημα.

Αιτήσεις

Όσο αφορά το ζήτημα αυτό  της ασφαλτόστρωσης του κεντρικού δρόμου που διέρχεται μέσω του χωριού και που αποτελεί επαρχιακή οδός, έχει υπάρξει αίτημα με τις υπογραφές των κατοίκων (143) και είχε σταλεί στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (1690/16/3-1-2020)Την ΠΕ Ευβοίας (1793/295537/30-12-2019) και τον Δήμο Καρύστου (1469/ 7-2-2020)

 

Αίτηση για τσιμεντόστρωση/ασφαλτόστρωση δημοτικών δρόμων,  στις 20 Οκτωβρίου εστάλη αίτημα για τσιμεντόστρωση των δημοτικών οδών στο χωριό, καθότι πολλοί εξ αυτών είναι χωματόδρομοι και δυσχεραίνει τις μετακινήσεις των κατοίκων στο χωριό. Η αίτηση αυτή εστάλη στον Δήμο Καρύστου (10512/21-10-2021)Όπως και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας, η οποία διαβίβασε σχετικό έγγραφο (233376/ 05-11-2021) προς τον Δήμο Καρύστου.

 

Αναφορικά επί αυτού του ζητήματος έχει σταλεί και επιστολή κατοίκων του χωριού Ευαγγελισμός, που μεταξύ άλλων αφορά και το ζήτημα του δρόμου, στον Δήμο Καρύστου εστάλη στις 18 Ιανουαρίου (678/18-1-2021)

 

Παράλληλα για το ζήτημα της δεξαμενής έχει κατατεθεί αίτηση στο Δήμο Καρύστου αρ. πρωτ: 11845 στις 9/10/2019. (αφορά στην κατασκευή δεξαμενής χωρητικότητας 100 κυβικών που θα αφορά στην άρδευση και πυρόσβεση. Το νερό που θα τροφοδοτεί αυτή και προέρχεται από το ποτάμι του γειτονικού χωριού Κομίτου, χάνεται στην θάλασσα.)

Το έργο αυτό θα συμβάλει στην ποιότητα ζωής και στην ανάπτυξη (περισσότερες αρδευόμενες εκτάσεις) καθώς και στην πυρόσβεση.

Να σημειωθεί ότι ήδη έχει καθυστερήσει και θα έπρεπε ήδη να ήταν σε εξέλιξη.

Το έργο αυτό όπως αναφέρεται στην Απόφαση 109/2021 Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: Τροποποίηση Προϋπολογισμού και Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Καρύστου  (κωδικό 25-7312.23)

 

 

 

Όπως ενεργήσετε και πραγματοποιηθεί και αυτοψία και παράλληλα να υλοποιηθεί η ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου μέσω του χωριού, κατασκευή γέφυρας, τεχνικών,  τσιμεντόστρωσης των δρόμων προς τις οικίες, κατασκευή δεξαμενής για άρδευση/πυρόσβεση και βελτίωση αγροτικών δρόμων.

 

 

με εκτίμηση Σταμάτης Κυριακός

email stamatis.kyr1@gmail.com


 

1.)αποστέλλονται φωτογραφίες που αφορούν τμήματα του δρόμου στο χωριό Ευαγγελισμός Καφηρέα Ευβοίας, μεταξύ αυτών και της εξόδου από αυτό ανατολικά,  για να προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες και διενεργηθεί αυτοψία καθώς υπάρχει κίνδυνος αποκοπής του σημείου αυτού, το οποίο βρίσκεται σε τμήμα της επαρχιακής οδού

Οι συντεταγμένες του σημείου από το google earth 38°04'53"N 24°34'10"E •

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...