Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Να αποφασίσει ο λαός για την ονομασία των Σκοπίων - Η αναγνώριση είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου

 
Κάθε έννοια και όρος που περιλαμβάνει την λέξη «Μακεδονία» αποτελεί μια αρνητική εξέλιξη για την χώρα μας, το πρόθεμα «Βόρεια» την καθιστά την χειρότερη επιλογή που μπορούσε να επιτευχτεί.
Η λέξη και η ορολογία από μόνη της περιλαμβάνει παθογένειες και μόνο προβλήματα θα επιφέρει στην χώρα μας. Κατ’ αρχήν το «Βόρεια» παραπέμπει σε χώρα που υπέστη διχοτόμηση, όπως Β. Κορέα, Βόρεια Κύπρος κτλ. Με την παράλληλη προπαγάνδα από τα Σκόπια και τα ξένα Μ.Μ.Ε θα δημιουργηθεί ένα κλίμα συμπαθείας προς αυτήν την χώρα και η δημιουργία μιας ρομαντικής ιδέας η «Μακεδονία» να γίνει ενιαία με πρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη.
Οι επεκτατικές βλέψεις και ο αλυτρωτισμός θα εκφραστούν άμεσα από την ηγεσία τους, μόλις επιτευχτεί η συμφωνία και τα Σκόπια θα αποτελούν μέλος του Ν.Α.Τ.Ο. Με την ανοχή της Δύσης θα αξιώνουν εδαφικές κτήσεις και θα οραματίζονται την σημαία τους να κυματίζει στον λευκό πύργο, μη ξεχνάμε την περίπτωση του Κοσσόβου που οι δυτικοί έσπευσαν να υπερασπιστούν από τους Σέρβους, βομβαρδίζοντας τους για 100 ημέρες και δημιουργώντας στην συνέχεια ένα προτεκτοράτο.

Το Ν.Α.Τ.Ο κόπτεται να βρεθεί λύση για την ονομασία, καθώς στην συνέχεια θα  δημιουργήσει βάση στα Σκόπια, καθώς η χώρα αυτή αποτελεί υπογάστριο της Βαλκανικής με στόχο των έλεγχο των Ρώσων.
«Μακεδονική» γλώσσα;
Μεταξύ της συμφωνίας περιλαμβάνεται και η αναγνώριση της Μακεδονικής γλώσσας, ποιας γλώσσας; Ποιας διαλέκτου; Κατ’ αρχάς πρέπει να καταχωρηθεί στις επίσημες γλώσσες της UNESCO και κάθε άλλο παρά «Μακεδονική» ή «Σλαβομακεδονική» είναι παρά μια επί μέρους Βουλγαρική διάλεκτος και που ομιλείται στα χώρια και τις πόλεις των Σκοπίων.
«Μακεδόνας» πολίτης;
Παράλληλα έχουμε την δημιουργία ενός νέου ευρωπαίου πολίτη, αυτή του «Μακεδόνα» που ουσιαστικά είναι ένα εργαστηριακό δημιούργημα και μόρφωμα που δεν στέκει ανθρωπολογικά, εθνολογικά και ιστορικά οσο αφορά τα Σκόπια.
Στην γείτονα χώρα πρέπει να διενεργηθεί απογράφη υπό την αιγίδα του Ο.Η.Ε και άλλων διεθνών οργανισμών με παρατηρητές από διάφορα θεσμικά όργανα ώστε να υπάρξει όχι ο ακριβός αριθμός των κατοίκων της αλλά και της εθνικής καταγωγής τους. Οι έλληνες εκεί σύμφωνα με εκτιμήσεις αγγίζουν περίπου τις 700.000, γεγονός που αν επαληθευτεί αποτελεί μια σημαντική πλειοψηφία σε μια χώρα που απαρτίζεται από Βούλγαρους, σλάβους και αλβανούς.
Κυβερνήσεις
Όσο αφορά τις ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετων πρέπει να σημειωθεί το έξης, η εκλογή τους δεν είναι αποτέλεσμα ψήφου εμπιστοσύνης αλλά ψήφου ανοχής και αυτό διότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κάτι που να αντιπροσωπεύει επάξια τους Έλληνες. Άρα συνεπώς δεν είναι και αρμόδιοι να αποφανθούν για ένα τόσο σημαντικό θέμα πρακτικά αλλά και νομικά.
Η αναγνώριση ή μη των Σκοπίων με την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» αποτελεί εθνικό ζήτημα, του οποίου η επίτευξη ή μη δεν ζημιώνει την χώρα μας αλλά την γείτονα η οποία όντας απομονωμένη από τους διεθνείς οργανισμούς σύντομα η οικονομία της θα κλυδωνίζεται και η πολιτική αστάθεια που θα προέρθει θα είναι ένα σενάριο που θα απεχθάνονται οι σκοπιανοί.
Η αναγνώριση και η ονοματολογία των Σκοπίων πρέπει να τεθεί στην βούληση του ελληνικού λαού, ο οποίος μέσω δημοψηφίσματος θα αποφασίσει γι αυτό το θέμα που ξεκίνησε εδώ και λίγες δεκαετίες.
Το αποτέλεσμα θα είναι ότι μέσα από ένα βροντερό ΌΧΙ θα γνωρίσουν οι ντόπιοι αλλά και ξένοι πολιτικοί ότι οι Έλληνες ούτε θα παραχωρήσουν, ούτε θα αναγνωρίσουν τα Σκόπια ως «Μακεδονία»
Το κράτος αυτό απομονωμένο θα διαλυθεί και από χώρα θα μετατραπεί σε χώρο, τότε ο Ελληνικός στρατός ως ειρηνευτική δύναμη θα επέμβει υπερασπιζόμενος τους Έλληνες εκεί και τα εδάφη που ανήκαν κάποτε στην χώρα μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...