Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Κωνσταντίνος ΙΑ΄ Παλαιολόγος, ο αυτοκράτορας που έγινε σύμβολο


Ένας βασιλιάς που θα λάβει μέρος σε ένα πόλεμο δίνοντας την δική του μάχη σαν απλός στρατιώτης και θα «χαθεί» αγωνιζόμενος για την Πίστη του και την πατρίδα του. Θα πεθάνει μαχόμενος και θα γίνει σύμβολο παραμένοντας στις συνειδήσεις των Ελλήνων ως κάτι που δεν πέθανε αλλά απλά σταμάτησε να ανασαίνει.



Όλα σίγησαν, όλα σταμάτησαν, η σκόνη στάθηκε, το μπαρούτι χάθηκε, η φωτιά έσβησε, οι ιαχές σίγησαν, η Πόλη θα ανήκει αλλού αλλά η τελική απάντηση θα δοθεί από τον Ουρανό.

Μια Πόλη, ένας αυτοκράτορας και μια ιδέα που αμφότερα θα αποτελέσουν σύμβολα αλλά και πόθο των απανταχού Ελλήνων. Την 29η Μαΐου του 1453 μια αυτοκρατορία θα θαφτεί αλλά δεν θα πεθάνει, θα χαθεί αλλά δεν θα σβήσει θα στέκεται πάντα σαν ιδέα, σαν όραμα μαζί με τον αυτοκράτορα της  και με την  ημερομηνία αυτή θα αποτελεί κομβικό σημείο στην ιστορία και στην πορεία του έθνους μας.


(Το παραπάνω οπτικοακουστικό υλικό αποτελεί απόσπασμα από το βίντεο Ρώσικης παραγωγής με τίτλο «ο δικός σου Σταυρός» και δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της σημερινής ημέρας)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...